Kategorije
Vse kategorije

Dom in vrt

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca Suhe mesnine Savinjska

0 / 0 ocen Oceni
Če ste ljubitelj suhih mesnin iz Savinjske, gotovo poznate zgornjesavinjski želodec, ki s svojim okusom prepriča še tako izbirčne petičneže. Suhe mesnine Savinjska Združenje izdelovalcev zgornj...... Preberi celoten opis
  • zgornjesavinjski želodec
  • suhe mesnine
  • suha salama
Prikaži več Prikaži manj
Delovni čas po dogovoru
Ponedeljek
Po dogovoru
Torek
Po dogovoru
Sreda
Po dogovoru
Četrtek
Po dogovoru
Petek
Po dogovoru
Sobota
Po dogovoru
Nedelja
Po dogovoru
Prazniki
Zaprto
Prikaži celoten urnik Skrij urnik
Rečica ob Savinji 61, 3332, Rečica ob Savinji Navigiraj

Ponudba in storitve

Suhe mesnine Savinjska

Če ste ljubitelj suhih mesnin iz Savinjske, gotovo poznate zgornjesavinjski želodec, ki s svojim okusom prepriča še tako izbirčne petičneže.

Suhe mesnine Savinjska

Suhe mesnine Savinjska

Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca je prostovoljna in neprofitna organizacija, ki združuje gostince, ljubitelje in izdelovalce zgornjesavinjskega želodca, suhe mesnine iz Savinjske. Od leta 2004 do danes se nas je združilo in sodelovalo več kot 380 izdelovalcev in ter več kot 10 sodelavcev.

Glavno poslanstvo našega združenja je ustvarjanje skupnosti, ki:

  • promovira tradicionalen slovenski izdelek
  • vedno stremi k še izboljšanju kakovosti izdelave
  • skrbi za priznavanje geografske označbe
  • vodi kontrole uporabe geografske označbe.

Naše suhe mesnine iz Savinjske so poznane po vseh regijah, k čemur so zaslužni tudi naši člani, ki skrbno izdelujejo to specialiteto in jo tudi uspešno predstavljajo.

Zgornjesavinjski želodec

Zgornjesavinjski želodec

Zgornjesavinjski želodec je že pridobil geografsko označbo, ki je to suho mesnino iz Savinjske dvignil še na višji nivo prepoznavnosti. Gre namreč za vrsto sušene domače mesnine, katero izdelujemo že več stoletij na območju Zgornje Savinjske doline, naši člani pa se držijo tradicionalnih in preverjenih receptur.

Vso meso pride iz doma vzrejenih prašičev. Gre za tradicionalen način izdelave, kjer se v primarni fazi zmelje sveže svinjsko meso in se ga začini z morsko soljo, poprom in česnovo vodo. 

V naslednji fazi se premešano meso napolni v svinjski mehur, se odcedi in stisne. Posebnost v izdelavi te suhe mesnine iz Savinjske je naravno sušenje v predalpski klimi, ki se izvaja v lesenih kaščah. Sušenje traja od 4-5 mesecev, kar predstavlja dodano vrednost pri zorenju okusa.

Savinjski želodec

Savinjski želodec

Naše suhe mesnine iz Savinjske lahko vedno poskusite na naših organiziranih degustacijah. Kot nekoč se držimo pravila, da so rezine 1,5 mm tanke in se na krožniku zgolj rahlo prekrivajo (1/3).

Naše združenje omogoča vsem izdelovalcem tudi nakup originalne posebne kartonske embalaže za pakiranje zgornjesavinjskega želodca. To pa še zdaleč ni vse, kar boste pridobili z včlanitvijo v naše društvo.

Če tudi vi iščete več informacij o promociji zgornjesavinjskega želodca po Sloveniji in suhih mesninah iz Savinjske, smo pravi naslov za vsa vaša vprašanja. Vabljeni, da sledite našim dogodkom in se nam pridružite!

Salame Savinjska

Kategorije ponudnika

Povpraševanja

Ocene 0

Podajte oceno

Naši nasveti

Niste našli, kar potrebujete?

Poizkusite z novim iskanjem
Oddajte povpraševanje