Vinogradniško turistično in kulturno društvo Gadova peč vljudno vabimo na pokušnjo domačih vin in salam na Dolenjsko, ki jo organiziramo v sklopu društva.
Ste že poskusili cviček? To rdeče suho vino izvira z Dolenjske, njegov točnejši izvor pa naj bi bila prav Gadova peč, kjer se v Vinogradniškem turističnem in kulturnem društvu Gadova peč trudimo, da bi njegov okus, pa tudi pridelavo lahko predstavili čim večjemu številu obiskovalcev.
Naš cilj je spodbujanje turistične in kulturne dejavnosti na našem območju, v sklopu turističnih dogodkov pa organiziramo pokušnje domačih vin in salam. Na Dolenjskem se ukvarjamo tudi z obveščanjem članov o novostih s področja vinogradništva, kletarjenjem ter tudi ocenjevanjem vin in suhomesnatih izdelkov.
Vrhunsko vino in odlični suhomesnati izdelki gredo z roko v roki, zato vsako leto organiziramo pokušnje domačih vin in salam na Dolenjskem, kjer lahko obiskovalci poskusijo najbolj kvalitetna domača vina in salame slovenskega izvora. 27. aprila tradicionalno organiziramo degustacijo salam in suhomesnatih izdelkov, ki je ne smete zamuditi.
V sklopu degustacij, na katere se lahko najavite vsak dan po predhodnem dogovoru, lahko pri nas poskusite razne lovske salame in domača vina:
Organiziramo tudi ocenjevanja suhomesnatih izdelkov, vzorce pa poberemo 14 dni pred samim ocenjevanjem.
Organiziramo tudi izobraževanja, sprejeme in podoknice princesam cvička ter se udeležujemo raznih prireditev na Dolenjskem in širše. Naši člani imajo posebne članske izkaznice, da tako širijo prepoznavnost našega društva, zanje pa redno poleg izobraževanj organiziramo tudi pohode in team buildinge.
Pridružite se nam tudi vi ter spoznajte prijetne ljudi, ki jih druži velika ljubezen do svoje domovine in dobrega domačega vina. Veseli smo vseh, ki se nam želijo pridružiti, seveda pa z veseljem pogostimo tudi vse ostale, ki k nam pridejo na pokušnjo domačih vin in salam na Dolenjsko.
Za več informacij o prihajajočih dogodkih obiščite našo spletno stran, seveda pa smo vam vedno na voljo tudi preko vseh kontaktnih podatkov, objavljenih na vrhu te strani.