Si želite slastnih in svežih pekovskih izdelkov? Hrepenite po pristnih slovenskih sladicah? Potem ste prišli na pravi naslov, saj je eno izmed področij delovanja Pekarne Omar tudi peka prekmurske gibanice, Pomurje in Podravje.
Naša pekarna Omar je znana po izvrstnih pekovskih izdelkih in peki prekmurske gibanice, Pomurje in Podravje, je eno izmed njih. Proizvajamo namreč vse pekovske in krušne izdelke po najnovejših recepturah in tehnologiji, ki jo zahteva sodobno tržišče. Naši tradicionalni pekovski izdelki so del programa, ki smo ga poimenovali "Dobro kak inda" – dobro kot nekoč. Najbolj znani in priljubljeni so vrtanik, domač ržen kruh, retaši in seveda naša izvrstna prekmurska gibanica, ki je stalnica na mizah naših sokrajanov.
Brez skrbi, če se ne nahajate na območju severovzhodne Slovenije, saj vam našo izvrstno prekmursko gibanico z veseljem pripeljemo prav do vhodnih vrat. Za naše pekovske izdelke namreč sprejemamo tudi naročila in nato poskrbimo tudi za varen prevoz do končne lokacije v Sloveniji.
Kakšna je najboljša prekmurska gibanica? Sočna, polna okusov in narejena z ljubeznijo!
Ves čas se trudimo za najvišjo kakovost naših izdelkov, zato smo se preizkusili tudi na državnih ocenjevanjih med konkurenco drugih tovrstnih podjetij iz Slovenije. Tam smo prejeli številna zlata in srebrna priznanja, pa tudi znake kakovosti, ki samo potrjujejo odzive, prejete s strani naših strank in obiskovalcev.
Nekatere pekovske izdelke pečemo na tleh krušne peči, torej na tradicionalen način. Poleg tega pa našim izvrstnim izdelkom dodamo tudi sveže, lokalne in okusne sestavine - dinjače so s skuto, repnjače vključujejo še repo, tikvače pa buče. Orehove in makove potice, pa tudi nekatere druge pogače pa pečemo v lončenih posodah.
Prekmurska gibanica je naša nacionalna kulinarična specialiteta in je temu primerno tudi zaščitena. Ena izmed najbolj prepoznavnih značilnosti je svojevrstno zaporedje bogatih nadevov in plasti. Pripravljena je iz dveh vrst testa (krhkega na dnu in vlečenega med plastmi nadevov), na katerega so položeni štirje različni nadevi (mak, skuta, orehi, jabolka) v točno določenem zaporedju. Med njimi je vedno plast vlečenega testa.
V zadnjih letih so sicer med kupci vse bolj priljubljene tudi idinjača, tikvača in repnjača, ponujamo pa tudi sodobnejše pekovske izdelke, ki jih lahko najdete tudi v drugih pekarnah po Sloveniji.
Za več informacij o naši ponudbi in naročilih smo dosegljivi na telefonski številki, ki je navedena zgoraj.
Tradicija, pomešana s slastnimi recepturami – to vam obljubljamo in prepričani smo, da ne boste razočarani!