Dopolnilna dejavnost na kmetiji Žagar v Petrovčah na Savinjskem je hmeljarstvo.
Z dejavnostjo pridelave hmelja se uspešno ukvarjamo od leta 2009.
Hmeljarstvo je na Savinjskem ena najpomembnejših panog in sega daleč v zgodovino.
Še danes je večina hmelja pridelanega prav v tej regiji in ponosni smo, da lahko k tej veji kmetijstva oziroma gospodarstva tudi mi prispevamo s kvalitetno in konkurenčno ponudbo.
Če želite izvedeti več oziroma postati naš kupec, oddajte povpraševanje! Z veseljem vam posredujemo ponudbo in odgovorimo tudi na vsa vprašanja o tem, kako, kje in katere vrste hmelja pridelujemo.
Verjetno večina, ko pomisli na hmelj, pomisli na pivo. Je namreč nepogrešljiva sestavina v pivovarstvu. Uporablja se zaradi njegovega okusa (značilna grenkoba) kakor tudi za konzerviranje, ker deluje antibakterijsko.
Se pa na hmeljarstva na Savinjskem se obračajo le pivovarji. Uporablja se tudi v druge namene, predvsem v medicini oziroma farmaciji.
Iz posušenih storžkov hmelja lahko delamo čaj oziroma čajne mešanice ali jih uporabljamo v tinkturah in zeliščnih blazinicah.
Večinoma se uporablja kot pomirjevalo ali blago uspavalo.
Vas zanima več? Pokličite ali nam pišite!